blog-image

Sevgisiz büyüyen ''SAYGISIZ'' büyür mü?

Sevgisiz büyüyen birinin kendisine veya başkalarına saygı duymaması mümkündür. Sevgi ve şefkat kişisel ve duygusal gelişim için önemlidir ve bunların eksikliği bir dizi olumsuz sonuca yol açabilir. Bununla birlikte, insanların dirençli olduklarını ve zorlukların üstesinden gelme ve hayatlarının ilk yıllarında sevgiyi yaşamamış olsalar bile kendilerini ve başkalarını sevmeyi ve onlara saygı duymayı öğrenme yeteneğine sahip olduklarını not etmek önemlidir. Bir kişinin gelişimine ve davranışına katkıda bulunabilecek birçok farklı faktör olduğunu ve sevgi eksikliğinin potansiyel faktörlerden yalnızca biri olduğunu da belirtmekte fayda var.

Bir kişi sevgisiz büyüdüğünde, sağlıklı gelişim için gerekli olan duygusal desteği ve bakımı alamayabilir. Bu, düşük benlik saygısı, ilişki kurma ve sürdürmede zorluk ve duygusal düzenleme sorunları gibi bir dizi olumsuz sonuca yol açabilir. Sevgi eksikliği, kişinin kendine ve başkalarına saygı duymamasına da yol açabilir. Sevilme ve değer görme deneyimi olmadan, kişi kendisine veya başkalarına değer vermeyi öğrenemeyebilir. Bu, kendini empati eksikliği, güven ve yakınlık kurmakta zorluk ve başkalarının duygularına ve ihtiyaçlarına genel bir saygısızlık gibi bir dizi davranışta gösterebilir. Ancak bunların genellemeler olduğunu ve herkesin benzersiz olduğunu not etmek önemlidir. Hayatlarında sevgi eksikliği yaşamış bazı insanlar, yine de bir öz-değer ve başkalarına saygı duygusu geliştirebilirken, diğerleri daha fazla mücadele edebilir. Bir kişinin gelişimine ve davranışına katkıda bulunabilecek birçok faktör vardır ve sevgi eksikliği potansiyel faktörlerden yalnızca biridir.

https://newspdr.com/

Mehmet Yusuf Turan

Bir adada dünyaya gelen, anne ve babası çiçekçi, iki kız kardeş sahibi kaotik ve problemli durumların ustası, bilim ve kitap meraklısı insanlardan bir insan.

Binlerce Mutlu Öğrenciye Katılın!

Bültenimize abone olun ve en son haberleri ve güncellemeleri alın!