blog-image

İlişki içindeki Ghosting Kaçıngan Bağlanma Stili olabilir mi?

 İlişki içindeki Ghosting Kaçıngan Bağlanma Stili olabilir mi?

İlişki içinde her şey çok yolunda iken çok yakın hissetmeye başladığı kişiden kaçıngan bağlanma stiline sahip kişi uzaklaşmak ister. İlişki içindeki diğer partnere sorarsak ortada hiçbir sorun yoktu diyecektir ve elbette ortada bir sorun yoktu, bu kişiler yakın ilişkilerden sevmekten sevilmekten kaçınırlar çünkü bebeklik ve ilk çocukluk dönemlerinde bu sevgiyi ve ilgiyi kendi ailesinden ya da bakım vereninden görememişlerdir.

Sadece fiziksel ihtiyaçları karşılanmıştır, üstelik fiziksel ihtiyaçları bile zamanında karşılanmamıştır, acıktığında süt için çok fazla ağlamış onu kimse duymamıştır bakım vereni çok sonra gelmiştir. Annesi ölmüş ya da onu terk etmiş olabilir olmaya da bilir, çünkü var olan ilgisiz ve sevgi vermeyen bir anne de bu etkiyi yaratabilir.

Yalnızca temel ihtiyaçları karşılanmış ilgi ve sevgi almamış olabilir.

Bu sebeple ‘’ Bilmediklerimden aşırı korkarım ve onlardan hızla uzaklaşırım‘’ sözü kaçıngan bağlananları anlamamıza yardımcı olabilir. Bu kişiler sevilmedikleri için sevmeyi de öğrenememişlerdir, tek bir limanda kalmakta oldukça zorlanırlar. Onlar için çok sayıda liman olmalı yalnızca kendileri istedikleri zaman o limana demir atmalıdırlar, böylece kendilerini güvende hissederler.

Böyle anlatınca yorucu geliyor olsa bile sosyal medya etkisi ile hepimizin içinde bir kaçıngan bağlanma hali vardır, tamamen bağlanma stilimiz bu olmasa dahi sosyal medya da çok aktifsek bir süre sonra bu yorgun düşmemize sebep olabilir ve gelen mesajlardan kaçınmak isteriz cevaplamayız, yok oluruz. Böyle bakınca biraz anlamlı geldiğini düşünüyorum tam olarak kaçıngan bağlanan kişi de sevgi ve ilgiyi bilmediği için ufak doz bir sevgi bile onda kaçınma etkisi yaratabilir.

 

Bunu kesinlikle bilinçli yapmıyor diyebilir miyiz?

Bazı kişiler için bunu demek mümkündür o kişiyi birebir tanıyor iseniz onu tamamen tanımış iseniz bunu diyebilirsiniz. Lakin sosyal medya da tanıştığınız bir kişi bunu yapıyor ise sizi beklemeye almış olabilir, kendisine yeni adaylar bakarken siz ondan gelecek bir haberi bekliyor olursunuz.

 

Peki sizi görmezden gelen yok olan birisini beklemek size haksızlık olmaz mı?

Bu sizi mutlaka acıtacaktır, kendinizi ona bir şey mi oldu diyerek sorgulayacaksınız, bu kişi gerçek hayatınızda olan birisi ise iyi olduğuna dair haber alabilmeniz mümkündür. Fakat sosyal medya da tanıştığınız birisi ise ondan hiçbir şekilde haber alamayacaksınız.

Aramalarınızı görmezden gelecek, mesajlarınıza dönmeyecek ve hatta sizi tüm sosyal medya hesaplarından engellemiş olacak.

En çok durduk yere gitmiş olması sizi acıtacak her ilişki bir elvedayı hak eder, peki karşınızdaki kişi elveda diyemiyorsa siz neler yapmalısınız?

Birinci olarak Hatayı kendinizde aramayınız. Bu sadece sizi yoracaktır ve buna kesinlikle gerek yoktur.

İkinci olarak kim olsa bunu yapacaktı düşüncesini kendinize sık sık tekrarlayınız, bu sizin ne kişiliğiniz ne de karakterinizle ilgilidir.

Üçüncü bu ilişki bir elvedayı hak etmiyor muydu? Evet senin açından ediyor o zaman bir elveda mektubu yazabilirsin, kağıt ile kalemi eline alabilirsin ve onun sana hissettirdiği her şeyi yazıp sonuna da bu ilişki bitti elveda diye yazabilirsin. Sonrasında o kişi karşındaymış gibi bu kağıda yazdıklarını ona okuyabilirsin, içinden gelen ne varsa hepsini ona söyleyebilirsin ve en son olarak bu kağıdı yakabilirsin.

 

Kaçıngan Bağlanan sen isen neler yapabilirsin?

Kaçıngan bağlanan kişi sen isen mutlaka bir psikolojik destek almanı öneririm. Çünkü bu senin bilinçli yaptığın bir şey değil, küçükken görmediğin ilgi, değer ve sevgiyi alamıyorsun ve veremiyorsun bu oldukça doğaldır, biz de olmayanı tanıyamayız ve biz de olmayanı başkasına veremeyiz. Sevgilerimle…

https://newspdr.com/

Emine Sontaş

Binlerce Mutlu Öğrenciye Katılın!

Bültenimize abone olun ve en son haberleri ve güncellemeleri alın!