blog-image

HAYIR DEMENİN HAYATINIZDAKİ YERİ NEDİR?

HAYIR DEMENİN HAYATINIZDAKİ YERİ NEDİR?

 

İnsanın yaşamında kendisi korumak için hayır demesi oldukça önemlidir. Kişi ne zaman kendine uygun olmayan bir duruma başkası için evet derse özgüveni sarsılacaktır. Hayır demekte evet demek kadar doğaldır. Hayatın içinden geçerken yol arkadaşlarımız hayır dediğimiz zaman bunu anlayışla karşılayacaktır.


Hayır demek için gerekenler nelerdir?

Öncelikle kendinize zaman ayırmalısınız, neleri sevip neleri sevmediğinizi gözden geçiriniz. Yaptığınız aktivitelerin size nasıl hissettirdiğine odaklanın ve kendinize şu soruyu sorabilirsiniz ‘’ Bu bana nasıl hissettiriyor? ‘’ böylece duygunuzu kontrol edebilirsiniz size mutlu, huzurlu hissettiriyor ise o aktiviteye devam edebilirsiniz.

Peki seçimlerimizden sonra hiç mi pişmanlık duymayız?

Her zaman en doğruyu seçemeyiz, bu konuda da kendinize esnek bir pay bırakmanızı önerebilirim, sonucu istediğiniz gibi sonuçlanmazsa ya da yaptığınız aktivite size huzurlu, mutlu hissettirmezse bunu bir deneyim olarak görebilirsiniz.

Bazen de bir aktivite sonunda rahatlamış hissederiz, örneğin yüzme, yürüyüş gibi…

Oysa ki dans ederken anda mutlu ve huzurlu hissederiz, bedenin hareketleri bedene iyi hissettirir.

Birisine evet ya da hayır demek istemiyorsanız öncelikle düşünmek için zaman isteyebilirsiniz sonrasında size uygunluğunu kendi içinizde tartıp evet ya da hayır diyebilirsiniz.

Böylece anın çoşkusunu içinizde düzenlemiş sağlıklı bir şekilde düşünmüş olursunuz.

 

Özellikle alışveriş yaparken ihtiyacınız olanı almak için önce düşünmelisiniz, benim şu an en çok neye ihtiyacım var? Ve alma sürecinde bundan uzaklaştığınızda kendinize şu an buna ihtiyacım var mı diye sorabilirsiniz?

Eğer yoksa şu an için o elbiseye hayır diyebilirsiniz.

Bazen çok benzer ya da aynı kıyafetleri alabilirsiniz alışverişe gitmeden önce dolabınıza göz atmanız ve fotoğrafını çekmeniz alışverişte evde olanı almanızı engelleyecektir. Böylece sadece ihtiyacınız olana evet demiş olacaksınız.

 

Tıpkı alışverişte yaptığınız gibi şu an bu teklife evet demeli miyim? diye kendinize sorabilirsiniz, bu size iyi gelecek ise evet, sizi zor durumda ve sıkışmış hissettirecek ise hayır demenizi önerebilirim.

 

İşte size verilen görevler yanında fazladan iş yükü almanızı hayır yardımcı olabilir, hali hazırda elinizde işler varken size bir başkası kendi işini yapmasını isterse şu an meşgul olduğunuz için hayır demelisiniz.

 

Bunun yanında bir kere hayır dediğiniz bir şeye sonra evet demeyiniz, karşıdaki kişi ısrar ettiği zaman fikriniz evet şeklinde değişiyorsa kişiler sürekli size ısrar edecektir.

İstemediğiniz şeylere hayır demenin keyfini, istediğiniz şeylere evet demenin keyfini çıkarmanız dileklerimle sevgiler…

https://newspdr.com/

Emine Sontaş

Binlerce Mutlu Öğrenciye Katılın!

Bültenimize abone olun ve en son haberleri ve güncellemeleri alın!