blog-image

BAĞIMLILIK EVRENİ

BAĞIMLILIK EVRENİ 

 

 

Acaba sen de bağımlı olduğunu fark etmeden yaşayanlardan mısın? 

Muhtemelen bağımlılık kavramını duyduğunda aklına sadece bir takım maddeler geldi.

Aslında konu bildiğinden biraz daha farklı. Konu farklı ama vardıkları yer aynı

Kimi zaman insanlara, maddelere, eşyalara hatta hiç tahmin edemeyeceğimiz şeylere bağımlılık geliştirebiliyoruz… Kimi zamansa bir dosta ihtiyaç duyuyoruz  ve gücümüzü bağımlılık geliştirdiklerimizden alıyoruz.. Kısa bir süre bunun seni mutlu ettiğini düşünebilirsin ama maalesef bu bir illüzyon. İsteğim; bu yanılgı, seni bağımlılık evrenine sürüklemeden bir an önce farkındalık geliştirmen. 

Birini çok sevdiğin için ondan vazgeçemeyeceğini hatta vazgeçmek zorunda kaldığında belki dünyanın başına yıkılacak gibi olduğunu hissediyor olabilirsin. Ama bilmelisin ki hissettiğin ne gerçek sevgi ne de sağlıklı bir bağ… Bu gibi hisleri herhangi bir varlığa besliyorsan, kendi hayatının iplerini hangi konuda ele alamadığını düşünmeni isterim. Bağımsız olman gereken hangi konuda bağımlısın?  Hayatına gerçekten yön veren kişi sen misin? 

Eski zamanlardan günümüze yerleşmiş olan ‘’kendi ayakları üzerinde durmak’’ sözünün benim için çok daha derin bir anlamı vardır. Çünkü insan gerçekten kendi ayakları üzerinde duramadığında, o gücü bir kez kendinde hissedemediğinde artık dış dünyaya bağımlı olmaya hazır hale geliyor demektir. Dış dünya olarak nitelendirdiğim sen dışındaki her şey…

‘’Hayatımda hep biri olsun, ben yalnız kalamam ki…’’ diyenlerdensen kendini sevmeyi öğrendin mi? Bunun cevabını kendine dürüstçe vermeni isterim… 

şevkati önce kendine gösterdin mi?

Şevkat ve sevginin kaynağının sende olduğunu fark ettiğin zaman tamamlanmak için birine ihtiyaç duymayacaksın, unutma ki birinin seni tamamlaması zaten mümkün değildir.

Bağımlılıkların hep birbiriyle bağlantılı olduğu ve bir bağımlığın birçok bağımlılığı getirdiği gerçeği, çelik tellerin etrafını sardığı paslanmış bir hayatta hapsolmaktan farksızdır.Ne acıdır ki, insan bu gerçeklerle yüzleşmekten hep kaçar. Günlük hayatında vazgeçemediğin maddeler, sana zarar veren insanlar, atamadığın eşyalar… Evrenine gerçekten bu gezegenleri mi eklemek istersin? 

Hayat bu saydıklarımdan çok daha anlamlı bir yer,  bunubildiğini biliyorum. Tek ihtiyacın, farkındalık ve harekete geçmek… Sen her şeyi kendin de başarırsın. Sağlıklı bağlar ve sevgiyle uyandığın yarınlara.

 

Evreninin en parlak yıldızı, umudun hiç sönmesin…

https://newspdr.com/

türkiz çoşkun

Binlerce Mutlu Öğrenciye Katılın!

Bültenimize abone olun ve en son haberleri ve güncellemeleri alın!