blog-image

Oyun Oynamak Ne Güzeldir!

 

Bazı yetişkinler tarafından oyun oynamak,boşa vakit geçirmek yada oyalanmak gibi düşünülse de çocukluk döneminde oyun oynamanın çok fazla faydası görülmektedir.Kendimden biliyorum, küçükken çok fazla oyun oynardım, tam bir oyun çocuğuydum.Bebeklerime kıyafet diktiğimi bile hatırlıyorum.
Şimdiki anne babalar çocuğunun eline iğne batar diye iğneyi bile çocuklarına zor verirler aslında.Telefon,tablet gibi boş zaman aktivitelerimiz yoktu bizim.
Bu nedenle oyuncaklarla oynamak ve çeşitli oyunlar denemek için bolca zamanımız vardı.Ne oyun oynacağımızı düşünmek bile bize bir yaratıcılık katmıştır.
Oysa şimdiki çocuklarımız hiç düşünmüyorlar, bu eyleme bile gerek kalmadan ellerine telefon alıyorlar.
Eğitsel oyuncaklarla oynamak çocuklarımızın sosyal,bilişsel ve duygusal gelişimlerine fazlasıyla katkıda bulunur.Farklı tarzdaki çeşitli legolar her ne kadar renkli şekiller ve tek parça olarak anlamsız olsalar da birleştiklerinde bir bütünü oluştururlar. Çocuklar parçalardan yola çıkarak tüme varmayı öğrenirler. Bu süreç bilişsel olarak onları geliştirir.Eğitimde çok önemli bir yaş olan okul öncesi eğitimde, çocukların matematik becerilerinin gelişmesine yardımcı olurlar, ve bu beceriler diğer öğrenimleri için sağlam bir temel oluşturur.Çocuklarınızın özellikle tablet ve telefonlardan uzaklaşmaları için evde de oynayabilecekleri bu tarz oyuncaklar alabilirsiniz hatta siz de oturup onlarla oynayabilirsiniz. 
 

https://newspdr.com/

Ebru Seven

Merhabalar. Okumayı, yeni şeyler öğrenmeyi ve en önemlisi yazmayı çok seviyorum.İngilizce Öğretmenliği ve İşletme bölümlerinin ardından ilgim dolayısıyla Psikoloji alanına yöneldim. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik àlanında Yüksek Lisans yapmaktayım. Bunun yanında Psikoloji alanında pek çok eğitime ve uygulamalara katıldım. 10 yıldır okul öncesi/ana okulu yönetiyorum. Mesleğim dolayısıyla Çocuk Gelişimi,öğrenme güçlükleri,özel eğitim alanlarında da eğitimler aldım. Yıllardır aldığım Astroloji eğitimlerinin ardından ise şuan astroloji üzerine de yazıyorum.

Binlerce Mutlu Öğrenciye Katılın!

Bültenimize abone olun ve en son haberleri ve güncellemeleri alın!