blog-image

İlişkilerde Kriterler Neden Önemli?

Romantik ilişkilerin başlama nedeni ve sürdürülme nedenleri birbirinden farklıdır. Çiftler bir ilişkiye başlarken farklı beklentilerde olurken sürdürürken farklı beklentilerde olmaktadırlar. 


Başlarken aşk ve güven ön planda olurken sürdürürken; kişilerin inanç, tutum ve ihtiyaçlarına göre farklı kriterleri gelişmektedir. Çiftler uzun bir ilişki için değişen beklentilere uyum sağlamalı, saygı duymalı ve beklentilere karşılık vermelidir. 


Kriterlerde uyum bir ilişkide bağlılığı artırmaktadır. Sadece aşkla devam eden bir ilişki bağımlılığa dönüşmektedir. Kriterler aşkı öldüren değil, uyum sağlandığında aşkı canlandıran,ilişkiye heyecan katan, çiftler arasında bağlılığı artıran unsurlardır. İlişkiler sadece aradığın kişi değil; aranan kişi de olduğun an da sürdürülebilmektedir. Kriterlerin uymadığı sadece aşkla başlayan ve sürdürülen ilişkiler zamanla ortak alan yaratılamadığından toksikleşmektedir. 


Konfüçyüs de kriterlerin öneminden “Eş seçmek kitap seçmeye benzemektedir. İyi tasarlanmış kapak ve cilt ilginizi çekebilir ama içeriği sağlam olmadıkça sonunu getirmek zordur.” sözleriyle bahsetmiştir.

https://newspdr.com/

ilayda Arısoy

Merhaba. Lisans eğitimimi Giresun Üniversitesi PDR bölümünü 2022 yılında tamamladım. Kariyer hayatımı aile danışmanlığında devam ettirmek istiyorum.

Binlerce Mutlu Öğrenciye Katılın!

Bültenimize abone olun ve en son haberleri ve güncellemeleri alın!