blog-image

Çocuğum Okula Başlıyor

Çocuğunun okula gitme zamanının geldiğini hisseden anne ve babalar için genelde bu durum hem mutluluk verici hem de endişelendiricidir.

İçinde bulunduğum pozisyon ve tecrübelerimden de faydalanarak söyleyebilirim ki anne babaların en fazla sorduğu sorulardan biri  ‘çocuğum benden veya bizden ayrılmaya hazır mı’ sorusudur. Oysa anne babalar hazır olunca genelde çocuklar daha kolay hazır olur. Anne babaların endişesini,kaygısını çocuklar hisseder.

'ya çocuğum okulda ağlarsa,ya alışamazsa,ya kötü hissederse' diye düşünüp dururlar. Anne babaların içsel bu endişeleri çocuklarına mutlaka yansır. Anne babanın bu sürece veya okula güvensiz,şüpheli yaklaşımları çocuğun okula alışma sürecini zorlaştırır ayrıca süreci de oldukça uzatır. Çocuklar anne babalarının güven duymadığı bir yerde kesinlikle olmak istemezler. Anne babaların çocuklarından önce kendilerinin psikolojik olarak bu sürece hazır olmaları son derece önemlidir. 

https://newspdr.com/

Ebru Seven

Merhabalar. Okumayı, yeni şeyler öğrenmeyi ve en önemlisi yazmayı çok seviyorum.İngilizce Öğretmenliği ve İşletme bölümlerinin ardından ilgim dolayısıyla Psikoloji alanına yöneldim. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik àlanında Yüksek Lisans yapmaktayım. Bunun yanında Psikoloji alanında pek çok eğitime ve uygulamalara katıldım. 10 yıldır okul öncesi/ana okulu yönetiyorum. Mesleğim dolayısıyla Çocuk Gelişimi,öğrenme güçlükleri,özel eğitim alanlarında da eğitimler aldım. Yıllardır aldığım Astroloji eğitimlerinin ardından ise şuan astroloji üzerine de yazıyorum.

Binlerce Mutlu Öğrenciye Katılın!

Bültenimize abone olun ve en son haberleri ve güncellemeleri alın!