blog-image

Acı Çekmek Bir Seçim Midir? Yoksa Bilinçsizce mi Acı Çekeriz? Acının Bilinç Dışındaki Rolü Nedir?

Acı çekmek bir seçim midir?  Yoksa bilinçsizce mi acı çekeriz? Acının bilinç dışındaki rolü nedir?

Gün içinde şu veya bu sebeplerden hepimiz duygusal ya da fiziksel acılara maruz kalırız. Duygusal acıların çoğu zaman anne karnından başlayarak bizlere bilinç dışı yolu ile geldiğini söyleyebiliriz. Bilinç dışı tıpkı bir kayıt cihazı gibi resimleri, anıları ve özellikle duyguları depolar ve uygun an geldiğinde onları açığa çıkarır. Acı denilen şeyin bilinç dışından gelen bir çağrı olduğunu varsayabiliriz. Hey ben burdayım der acı, şimdi bunu hissedip deneyimleyeceksin. Nasıl hissettiğinle ilgilenmelisin. Binlerce neden nasıl soruları sorarsan acı deneyimindeki hediyeyi ıskalamış olacaksın. Hisler bilinç dışına giden yollardır, bir olay sırasında hisler açığa çıkar ve bilinç dışına yolculuğu başlatırlar. Bilinç dışımız tıpkı eterik bir kütüphane gibidir, nerede ne hissedeceğimiz, nasıl tepki vereceğimiz her şey orada yazılıdır.

Önceki arşivlerden bu arşivler çoğu zaman annenizden ve onunda annesinden aldığı bilinç dışı kodlarını içerir, bu kodlar şu ana odaklanmayı zorlaştırır, otomatik olarak verilen her tepki anı ıskalamaya sebep olabilir. Acının ardında yatan korkular vardır, çoğu zaman acıdan kaçmak için kendimizi uyuşturmayı seçebiliriz, kimisi bunu kendisine zarar vererek yapar, kimisi ise masum görünen müzik dinlemek, film izlemek gibi aktivitelerle giderir. Acıdan kaçınmak kişinin duyguları ile bağını zayıflatır, duyguları yerine mantığını seçer, mantıklı açıklamalar yapar ve kendisini rahatlatır. Bu rahatlık başka bir acı ile karşılaşana kadar devam eder ne yazık ki acı ordadır ve bir sonraki yaşam deneyimin de açığa çıkmak için sizi bekliyordur. Yeni bir deneyimle acınız tetiklenir ve yine açığa çıkar ve siz yine acıdan kaçmak için saklanırsanız, zihninizi sakinleştirmek için yalnız kalmazsanız, duygularınızla yüzleşmezseniz bu süreç tekrarlanmaya devam eder.

Diyelim bu kez duygularınızla yüzleşmeye karar verdiniz. Kendinizle baş başa kalıp ben şu anda ne hissediyorum diye sordunuz. Gelen cevap duygularınıza gitmenizi sağladı ve son olarak duygularınızla kucaklaştınız. Bunun aslında zor olmadığını fark ettiniz. Tüm bunlar olmuş olsa da size benzer bir deneyim gelecektir, bu kez nasıl davranacağınızı bilmek için ders tekrarlanır. Derse verdiğiniz tepki bilinçli mi? Bilinç dışından gelen mi?

Bu test edilir ve bu testin sonucunda bunu idrak edip etmediğiniz önem taşır. İdrak ettiyseniz ders tamamlanır ve diğer derslere geçilir, ders tamamlanmadıysa testler gelmeye devam eder. Bu gelen testler siz ne zaman bilinçli bir şekilde anda kalarak her zaman yaptığınız gibi değil, derse farklı yanıt verirseniz, bu kez dersi öğrendiniz demektir ve o ders tekrarlanmaz.

Bu dersler rüya yolu ile de gelebilir, gün içinde kendinize hiç zaman ayıran birisi değilseniz, sürekli meşgulseniz duygularınızı da bastırır hep mantıkla yani zihninizle hareket edersiniz. Bu sebeple duygularınız size yol gösteremez bu yüzden rüya yolu ile duygularınız açığa çıkar ve siz bu rüyada bir şey var beni çok rahatsız hissettirdi dersiniz. Rüyayı yorumlatmak için kendinize birilerini ararsınız o rüyada size saklı mesajlar gizlidir ve onları öğrenmeniz gerektiğini hissedersiniz. Bilinç dışınız rüya yolu ile sizinle konuşur benimle ilgilenmelisin, bana daha çok zaman ayırmalısın, benimle yüzleşmenin zamanı geldi der. Peki sen bilinç dışınla gün içinde mi ilgileniyorsun? Yoksa bilinç dışını gecenin karanlığına saklayıp rüyalar yolu ile mi onunla tanışıyorsun?

Hangisini yapıyor olursan ol. Belki de her ikisini de yapıyorsundur. Bunlar senin duygularını açığa çıkarır ve kendini olumlu yönde iyi hissetmeni ve değiştirmeni sağlarlar.


https://newspdr.com/

Emine Sontaş

Binlerce Mutlu Öğrenciye Katılın!

Bültenimize abone olun ve en son haberleri ve güncellemeleri alın!